При избора на играчки следва да се следват следните правила

Играчките, боядисани с нискокачествени и евтини бои, могат да хвърлят и оцветят всичко по време на играта, да навредят на дрехите и здравето на детето.

При избора на играчки, на първо място, е необходимо да се обърне внимание на качеството на материалите. Пластмасовите играчки не трябва да миришат рязко, да имат неестествено ярък цвят. Играчките за едногодишно дете не трябва да съдържат малки части, материалът трябва да е здрав и да не се счупи. Меките играчки трябва да са силни, а не да се разкъсват. Наличието на дълги панделки, дантели и мъниста не е разрешено. Като пълнител трябва да бъде holofayber. На всяка играчка трябва да има етикет на производителя, който да съдържа информация за продукта.

Мечета и кучета са много привлекателни. Но за деца на възраст 1 година, меките играчки не са най-добрата покупка. Детето ще се вмъкне в устата на малко забавно плюшено домашно куче, докато правилата за хигиена ще бъдат грубо нарушени. Ако наистина искате да купите бебе мека играчка, след това я извадете от трохата на достатъчно разстояние, за да може да я разгледа. Или играйте заедно с него и внимавайте да не я ухапе, да го оближе или да я завлече в устата си.

При избора на играчка за едногодишно дете, трябва да сте сигурни, че играчката е подходяща за възрастта. Твърде простите или сложни играчки няма да са полезни и бързо отегчени. Даването на дете на играчка, предназначена за по-възрастни деца, може от известно време да привлече вниманието на детето, но тогава тези играчки се отегчават. В резултат на това са изразходвани пари, но играчката не е излишна и детето е отегчено.

Ако детето играе с играчка, която не е подходяща за него по възраст, тогава в този случай присъствието на възрастен е задължително.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published